Wednesday, 8 January 2014

Kebaikan dan keistimewaan mengunakan Vitamin C Shaklee


  1. Time released..semulajadi tanpa bahan pengawet..sesuai utk org yg gastrik.
  2. Bio flavonoid dalam vitamin C membantu vitamin C jadi lagi aktif. Kalau vitamin E kena ada selenium. Vitamin C perlukan Bio flavonoid.
  3. Kalaul demam atau selsema tak perlu makan ubat doktor. Patahkan 2 biji vitamin C dan telan.
  4. Maksud Sustained release tu,vitamin C tu akan di 'release' untuk badan secara berperingkat. Let say vitamin tu 500mg, jadi setiap 1 jam, 100mg vitamin c akan direlease kan untuk kegunaan badan.
  5. Kenapa susah2 je shaklee cipta time release?
    Sebab vitamin C dapat diserap dengan baik oleh badan pada dos yang rendah. Semakin tinggi dos semakin sedikit yang dapat diserap.
  6. Vitamin C ini dihasilkan bersama-sama bioflavonoids complex! Bioflavonoid ini adalah antioksidan yang sangat superb yang hanya boleh didapati dari buah-buahan asli. Jadi, tak ade dalam vitamin C sintetik. Bahan ini mempunyai fungsi yang spesifik untuk meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai sudut. Bahan ini menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik, untuk kesihatan jantung, dan juga untuk alzheimer.
  7. Pelepasan dalam masa 5 jam tp maintain vitamin C dalam darah for 12 jam. Walaupun ia larut air tp bkn masuk terus keluar, dia akan bekerja dulu dgn sel badan sebelum dia keluar. Satu fakta ttg vitamin C ialah badan kita tak boleh simpan vitamin C tapi ia digunapakai dulu sebelum dibuang, in this case bersamaan kita makan oren selama 5 jam, tp bkn masa tu je kita ada bekalan vitamin C sbb tadi dia kuar perlahan2.

No comments:

Post a Comment